Медено-захарна питка - технология на приготвяне

Когато миналата година за първи път се опитах да замеся медено захарна питка, знаех пропорциите, но не и как да приготвя питките. Не разтопих достатъчно меда и ми беше много трудно да омеся дори съвсем малка питка, какво остава за съотношението показано по-долу.
Ето защо като видях това видео, реших да го споделя и тук, за всички, които може би се чудят как точно става това.
Съотношение: 4 (пудра захар) :  1(мед)
Медът се подгрява на водна баня няколко дни докато се разтопи.
При смесване трябва да е топъл (разбира се - не повече от 35 градуса).
Топлият мед поема по-добре захарта и е по-лесно да се работи.
-----------------------------------
Уви - акаунта с видеото е затворен, така че се наложи да го махна. 
Ще се постарая да намеря ново - поне до началото на следващия сезон за  ранно-пролетно подхранване. 


Няма коментари: