Медовата вода – бастион на здравето

Баринова Л.Н. апитерапевт



Медът работи в целия наш организъм, и да се започва каквато и да е програма за излекуване трябва с медова вода. Главната и цел е да възстанови работата на всяка клетка, на всеки орган или система по пътя на нормализацията на техните функции.


Медът – това е коректор на храненето. За да запазим своето здраве, на нас ни е необходимо да се храним качествено и един от компонентите на такова хранене се явява течността.  Човек 80% се състои от вода, еластичността на клетките се поддържа от водата, всички обменни процеси протичат само в разтвори. Без вода човек може да живее само три дни, след това настъпват необратими процеси в организма. Обезводняването довежда до това, че течността започва да се извлича от клетките, те се сбръчкват и остаряват.
И така водата – това е първия от източниците за храна. Като норма, ние трябва на ден да изпиваме по 2,5 л не преварена структурирана вода. Основният и обем трябва да бъде употребен от 5 ч сутринта до 19 ч вечерта, след което може да се пие не повече от 0,3 л. Много е полезно да се пие наведнъж по чаша медова вода (сутрин, на обед и вечер) 30 минути преди ядене. Сутринта такава вода ще тонизира организма, а вечер ще го отпуска. Медовата вода (една чаена лъжичка мед на чаша вода) е идентична по състава на плазмата на кръвта и прави чудеса в нашия организъм. От изпитата за през нощта чаша медова вода никога няма да има подувания, тъй като след обработката и с мед се образува структурирана вода, а тя в свой ред, разтоварва бъбреците. Обръщам внимание, че трябва да се използва не преварена медова вода.



Ефективността на медовата вода, изпита наведнъж, се заключава в нормализацията на процесите на преработване на храната, в ликвидация на стреса, във възстановяването на енергетичното поле, центърът на което се намира в областта на дванадесетопръстника. От чистотата на последния зависи нашата имунна система. Каквито и да са паразити, които обитават в стомашно – чревния тракт (глисти, едноклетъчни организми и т.н.) под действието на меда престават да се размножават. Медовата вода притежава антибактериален, противовирусен, противогъбичен, противоглистен ефект. Всички пречислени паразити не обичат 30%- я разтвор на меда. Те прекратяват своето съществуване още от 1 чаена лъжичка мед, разтворена в чаша не преварена вода.


Няма коментари: