Пилешки бутчета с мед

Една готварска рецепта от goodfood.bg, в която се използва и мед и изглежда много вкусно. А и съм убедена, че е вкусно, като се имат предвид използваните продукти.

Това е линка към рецептата със снимка на готовото ястие и коментари.


А това е и самата рецепта:

Продукти

750 г дребни пресни картофи, на половинки
2 глави кромид лук, нарязан
1 глава чесън на скилидки
2 с.л зехтин
2 с.л мед (или кленов сироп)
1 с.л зърнеста горчица
1 брой червена чушка, почистена и едро нарязана
2 броя тиквички, разполовени по дължина и нарязани на едри парчета
3 стръка стръкчета мащерка
4 броя цели пилешки бутчета

Указания:

1. Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). В тава сложете картофите, лука и скилидките чесън, като заделите 2-3 по-едри. Поръсете със зехтин, овкусете и запечете за 15 мин.

2. Смачкайте отделените скилидки и ги смесете с меда (или кленовия сироп), горчицата и 1 с.л. зехтин. Овкусете.

3. Към картофите добавете тиквичките, чушката и мащерката. Отгоре сложете целите бутчета и ги намажете щедро със сиропа от чесън и мед. Запечете за 45 мин – 1 час, докато бутчетата станат златисти. Сервирайте със зелена салата.


Няма коментари: