А ето и рецeптата:
1. Приготвя се гъст захарен сироп от (1:3) една част вода и три части захар.
2. Щом сиропът изстине се прибавят:
- 200- 250 г. мед и
- по 2-3 г. винена киселина (лимонтозу) на килограм сироп.
Тестото се меси докато престане да се лепи по ръцете.
Поставя се в буркани по един килограм, които се слагат с отвора надолу върху рамките (предполагам, че трябва да има поставени магазини над рамките. Все пак буркан от 1 кг има сериозна височина, но може би, може да се сложи и в хранилките - обърнати наопаки върху надрамъчната дъска)
Авторът препоръчва използването на така приготвеното медено тесто за спасително зимно подхранване и като подбудително подхранване в ранна пролет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.